HTML

Fellebezés

Az egyéb fórumokról érzésem szerint oktalanul kitörölt írásaimat teszem ide. El lehet dönteni, hogy valóban kellett-e törölni ezeket. b

Friss topikok

  • csilla vargáné: ESZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ....... (2024.01.14. 15:28) Megbocsájtás
  • csilla vargáné: ESZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ....... (2024.01.14. 15:27) Lázok Andor levele
  • csilla vargáné: ESZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ....... (2024.01.14. 15:26) Kinek fizetett tizedet...
  • csilla vargáné: ESZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ....... (2024.01.14. 15:25) SemjénZsolt a Szent Pálon
  • csilla vargáné: ESZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ....... (2024.01.14. 15:25) A F~méregetésről

Linkblog

Kérünk egy országot

2018.04.03. 14:30 Báthory Ödönke

AMERIKAI

Egyre több ismerősömtől hallom, hogy Magyarországot ketté kellene választani, és akkor lenne békesség. Ha belegondolunk, nem is olyan rossz ötlet. Ha a liberális demokrácia hívei eltűnnének Orbán Viktor országából, nem kellene senkit elnyomni, jogaitól megfosztani, önkényuralmat bevezetni. Senki nem veszélyeztetné az örök időkre szóló uralmat. Mi csak egy kis megyét kérnénk magunknak, az összes többi megmaradhat Orbán Viktornak. Ez a megye legyen a legrosszabb és a legszegényebb, csak hadd legyen egy hely, ahol mi szabadok lehetünk.

Nem kérünk semmit az ország vagyonából. Ellenkezőleg, kiüríthetik azt a megyét, mindent leszerelhetnek, elvihetnek, lebonthatnak. Hagyják ott csak a csupasz földet. Nekünk elég lenne az, hogy van egy kis terület, ahol szabadság van, ahol nem tiltanak be bennünket, ahol demokráciában élhetünk, ahol az emberi jogokat tiszteletben tartjuk. Független bíróságot, ügyészséget, jogállamot hoznánk létre, működne a sajtószabadság, nem félemlítenének meg senkit, nem lenne visszamenőleges törvénykezés.

Egy olyan pici országot szeretnénk magunknak, ahol nem veszik el senki megtakarítását, nem fenyegetnek senkit kényszermunkával. Mi elfogadjuk, hogy Orbán Viktoré Magyarország. Lemondunk a név használatáról. Soha nem fogjuk zavarni őket azzal, hogy mi is élni akarunk, méghozzá demokráciában, nem fogjuk azt mondani, hogy ugyanolyan jogállamban és demokráciában akarunk élni, mint bármely nyugati polgár Amerikában, Németországban, Franciaországban vagy Angliában. Mi ezt a kis demokratikus országunkban megteremtenénk valahol a homokdűnéken.

Nem kellene elvenni a sztrájkhoz való jogunkat, nem kellene korlátozni a szabad választásokat, mert bennünket az sem zavarna, ha az Orbán Viktor vezette Magyarországon soha nem is lennének választások. A mi pici demokráciánkban mi megrendeznénk a kis választásunkat, és nekünk az elég. Megtarthatják maguknak a Fidesz alaptörvényét, mi csinálunk magunknak demokratikus Alkotmányt. Bevezethetik az Aranybullát vagy az ősiség törvényét, betilthatnak minden felekezetet, mert azok úgyis átjönnének hozzánk, a fülkeforradalmárok országának polgárai pedig boldogságban élhetnének Szent István katolikus országában. Isten áldását kívánjuk rájuk.

Mi nem akarjuk tovább bántani azokat, akik feudalizmusban vagy Mussolini államának modern formájában akarnak élni. Tőlünk nyugodtan felszámolhatják a liberális demokráciát, egy szavunk sem lesz hozzá. Csak egyet kérünk, hogy bennünket engedjenek el, hogy egy másik helyen élhessünk békében, demokráciában, szabadságban, boldogan. Addig ugyanis, amíg a „magyar” szó egyet jelent a kirekesztéssel, a zsarnoksággal, az elnyomással, addig úgysem lesz béke, mert mi a „magyar” szónak a befogadás, az elfogadás, a tolerancia, a szabadság, a jogállam, a jogbiztonság, a félelem nélküli élet, a liberális demokrácia jelentést szeretnénk adni, amit Orbániában soha nem fognak elfogadni.

Hiába is nyernénk bármilyen új párttal választásokat, nyugalom és béke soha nem lenne, amíg vissza nem szerzik a hatalmat, amíg be nem tilthatnak bennünket, ki nem rekeszthetnek a nemzetből, mint nemzetelleneseket. Ha nem vagyunk elég jók magyarnak, akkor miért nem engednek el bennünket? Mi nem akarjuk zavarni a keresztény-nemzeti horthysta, antiliberális, antiparlamentarista és antiszemita Magyarországot. Mi csak nem szeretnénk abban élni, és ha máshogy nem lehet ezt megoldani, akkor szeretnénk egy másik országban élni.

Ennyi ember azonban nem tud kivándorolni sehova, ennyi menekültet nem fogad be egyetlen demokratikus ország sem. Azt az opciót, hogy megpróbáljanak bennünket kiirtani vagy börtönben tartani, ki kellene zárni a XXI. században. Ha nem lehet bennünket kinyírni, akkor csak az a két megoldás marad, hogy jogfosztott, megnyomorított emberként rabságban élünk Orbán Viktor csizmái alatt, vagy elmegyünk.

És mivel nincs hova, ezért Magyarország területéből kérünk egy olyan helyet, ahol fű nem terem, ami parlag és kietlen, amivel semmit nem kezdenek. Kerítsék el azt nekünk, és hadd legyen az a mi országunk. Nekik is jobb lenne. Ezt a területet el kellene ismertetni az ENSZ-el, adnánk új nevet magunknak, lennének útleveleink. Csak vízummal léphetnénk Magyarország földjére, de nem nagyon akarnánk.

Nem arra gondolunk, hogy Recskre kerítsenek el bennünket, hanem kapjunk egy saját kis földet. Mi békében élnénk, nem lennénk állandó harcban mindenkivel, mint Orbán Viktor. Legyen dicsőséges uralkodása, csináljon meg mindent, amit eltervezett, csak bennünket hagyjon ki belőle. Mi szüksége van ránk?

Mi a szabadságot szeretjük, ők nem. A szabadság jelenleg nem magyar. A szolgaság az magyar, de mi nem akarunk szolgaságban élni. Forradalmat sem akarunk, a fejekben levő sötétséget úgysem tudjuk megváltoztatni, így nem is akarjuk. Akkor pedig minek az egész. Ha átmenetileg győznénk is egy választáson, nyugalom úgysem lenne. Orbán Viktor kettéválasztotta, és gyilkos indulatokkal egymással szemben állította ezt az országot.

Az ő “polgári köreinek” ivadékait mi úgysem tudjuk meggyőzni arról, hogy semmivel nem vagyunk internacionalistábbak, mint ők, nincs közöttünk több volt kommunista karrierista, mint köztük. Hogy nem kell minket totális elnyomásban tartani, mert éppen annyi jogaink vannak, mint nekik, és éppen úgy lehet szabad véleményünk, mint nekik. Hogy nem kell eltaposni bennünket. Akkor pedig inkább váljunk el. Engedjenek el bennünket.

Csupán egyetlen félelmünk van: amint különválnánk, Orbán Viktor valami összeesküvést szimatolva két napon belül megtámadna bennünket, dicsőségesen megszállná az országunkat, és pontosan ugyanabba a leigázott helyzetbe kerülnénk, mint amiben most vagyunk.

30 Comments

30 Reader’s Comments

  1. Szerintem ambrus bávcsi hazudik amikor azt meri leírni hogy Magyarország antiszemita ez nevetséges ilyent hogy mer leírni?

  2. Kende F. Csaba

    Hegedus a hazteton::Rabbi van aldas a Cara. Gyerekeim van aldas a Cara . Legyen egeszseges, eljen sokaig de legyen minel tavolabb tolunk.Ez Orban Viktora is alkalmaszkahato. . …. Legyen minel tavolabb tolunk

  3. Csodálatos lenne, ha humoros írásnak tekinthetném mindezt. De sajnos ideáig jutottunk a zemberek akaratával. És ez még csak a kezdet.

  4. Stumpné Bekes Margit

    Én kérek egy elmebeteg vezetőktől mentes országot!
    Nem szeretném többé látni Orbánt és “harcos társait”,fülke forradalmárokat és bosszutól lihegő,vérszomjas vadállatokat!
    Európai gondolkodásu,viselkedésű és humanista emberekből álló vezetőket akarok!! Békét és nyugalmat!!!!

  5. Commonsense

    Sok magyar ezért választott másik országot. Itt már nem kel félni Orbántól, meg senkitől sem.

  6. Nekem még a Korona sem kellene,tegye a fejére /amit már gondolom egy párszor már megtette./ !!!!!

  7. Raszputyin

    Nekem van országom és hazám. Magyarországnak hívják. Magyar vagyok, és én nem megyek el, nem tudok elmenni. Nem is gondolkodtam rajta. Nem tudom mi lesz, meddig kell ebben a helyzetben, megalázva, másodrendű polgárként a diktátor alatt élni. Nem tudom meddig tart a tobzódása, amatőr kormányzása, diktatórikus vezetése, de nem veheti el tőlem a hazámat, a szabadságomat, a liberalizmusomat, a demokráciámat. Menjen el ő a pereputtyával, seggnyalóival, és lakájaival együtt. Kivárom, és minden rendelkezésemre álló, demokratikus eszközzel siettem távozását.
    A cikk fején találta szöget. Nagyszerűen láttattja a helyzetet és bemutatott egy abszurd lehetőséget, ami orwelli megoldást kínál a diktátorral szemben. Gratulálok.

  8. Bocs——-ehhez most nem gratulálok – ez a cikk kényszeres tollforgatás… Bartus Ür! nem fontos mindig irnia, akkor is ha nincs eredeti monanivalója…

  9. ibroncs! Te nem Magyarországban élsz,vagy félted az állásodat?

  10. galamblelek

    Bár kapnátok meg!
    De mi is kérünk magunknak egyet, a legszegényebbet, de ott viszont ne legyetek ti, meg a cigók. Azokat vigyétek magatokkal. Meg a magatokfajtákat, a buzikat, széplelkő liberálisokat is. Nálunk lesz fehér terror, mindent elborító diktatura, nálak boldog liberalizmus. Aztán nézzük meg a két országrész 5 év múlva. Nálatok ki fog dolgozni???? A cigányok? Ti??? Újságírást nem lehet megenni, meg az eszéta létet. Csak a kenyeret! Kölcsönből lévő dollárt se lehet megenni, csak a kenyeret,
    Na azt ki fogja nálatok megsütni? A buzi pék? vagy a cigány pék? Vagy a zsidó pék? Láttatok már ilyet????
    Válasszunk ketté!!! Válasszunk ketté!!!!!!!!
    Én a másikba megyek az biztos!

  11. A tréfa senkit meg nem bánthat ….
    Vagy mégis?
    Remek ez az írás…. is.

  12. zsuzsenkám

    ó, nagyon jól esett a cikk! jó ötlet annak kifejezésére, miben különböznek a demokratikus érzelmü, és a….nem tudom, talán “tompa-lelkü” magyarok. Egy-egy mondatban összefoglalni az Orbán kormány legnagyobb vétkeit, nem kis teljesítmény, gratulálok.

    Annyira vágyom én is egy kis nyugalomra. Mindig azt hiszem, mint a fogorvosnál, hogy Orbán talán már kész van. Ès akkor jön az újabb menet.

    sajnos, igaz, hogy a “fejekben levö sötétséget úgysem tudjuk megváltoztatni”. 5 éve élek Magyarországon, (22 év külföld után) ez számomra rég kiderült. Söt az a benyomásom, hogy Orbánék óta a sötétség csak sürüsödött.

  13. David Mandler

    Kedves Galamblelek,

    Az utolso kerdesedre valaszolok. IGEN. Nem csak, hogy lattam zsido peket, meg ismerem is. Karpataljarol vandorolt Brooklynba a 70-ev evekben. A tobbi zsido magyar pek meg 45 utan Boroparkba. Tudod, a brooklyni MAGYAR peksegeket zsido pekek tartjak fenn. Azok sutnek. Azok csinaljak az uzletet. Azert hivjak itt Brooklynban “KOKOSH CAKE”-nek a kakaos sutemenyt mert a ZSIDO pekek annak hivtak itt amikor kiuldoztetek oket otthonukbol, Magyarorszagrol, Amerikaban hivjtak KAKAOSnak mert itt is magyarul beszeltek es beszelnek, magyarul gondolkodttak es gondolkodnak ma is annak ellenere, hogy ti galamblelkuek kiirtottatok ki tudja hany zsido peket a 40-es evekben es ma is kiirtanad te magad azt aki meg megmaradt.

    Elvezd az eletet a sajat torz univerzumodban. Rajtad a racionalis szo mar ugysem segit. Pedig milyen jo lenne ha megis sikerulne meggyozni.

  14. Kedves David Mandler,

    gratulálok a hozzászólásához, és nagyon köszönöm. A nácik nem tudják, mit beszélnek, fogalmuk nincs semmiről. A sötét előítéleteikben élnek. Ha eljönne ide, elvinném Passaic és Paterson környékére, nézze meg az ott élő zsidó családokat, én olyan szegénységet már régen nem láttam. És ha jó süteményt és péksüteményt akar enni, akkor a Boro Parkban kóstolja meg a New Utricht Ave vagy a 13. Ave zsidó pékeinek boltjaiban az árut, az valami fantasztikus. A náci szövegét viszont fogja vissza, mert majdnem mindenhol értenek magyarul. A náci szövegét biztosan megértik, hallották szerencsétlenek eleget. Az Amerikai Népszavából Brooklyn ortodox negyedeiben adjuk el a legtöbbet, mert minden ellenére még mindig érdekli őket, hogy mi van Magyarországon, mert nekik az volt a hazájuk. Csak ezek a galamblelkűek vitatták el tőlük. Örülhetnének, ha ezek a zsidó pékek Pesten sütnék a kenyeret. Amit most esznek, az nincs olyan, meg sem közelíti azt, amit a zsidó pékek sütnek. Tanúsíthatom. Üdvözlettel, Bartus László

  15. Hiába akarnánk másik országot ez az elmebajos orbán azt is elfoglalná.Ez egy harácsoló vagyonbitorló senki aki meghibbant a 8 év várakozás alatt.
    Evvel csak a nép haragja fog elbánni ,de akkor nagyon,Azt is megkeserülik,hogy a
    világra jöttek szijgyártó+dajcstomi+meg a kereszténypap miniszter+navrasics stb,
    Lesznek egy páran akik a börtön ablakából tekingetnek az országra.
    Adja a minden ható,hogy minél hamarább,de nagyon fogy a türelem!!!!
    Zsóka mama.

  16. Jó ez az ország ötlet.
    Arra mindenképpen jó, hogy elgondolkodjunk rajta, milyen is szerintünt
    egy igazi haza, amilyet álmodunk, ahol mindenki otthon van, nem akarja otthagyni senki.
    Jó arra is, hogy többen is hozzászoljanak, egymást kiegészítve, kialakuljon egy közös elképzelés, majd egy legnagyobb közös osztó (bocsánat a kifejezésért) az amiben mindeki egyetért (nevezzük mondjuk alkotmánynak).
    Lehet, hogy ebbe még ők is beleférnének, Viktorostúl.
    Biztos jól esne nekik, ha kikérnék, és maghallgatnák a véleményüket.
    (a tippelős levelezés kizárva, biztos nem tetszene nekik)
    Lenne tovább is, de gondolom értitek, leendő honfitársak?

  17. leoltottam alámpát!?

  18. fincsi kimcsi

    “Kedves subler”! Kérlek vedd már le az éjszakai szemellenződ!A kommentelők többsége már régen levette ,hiszen már kivilágosodott!

  19. Már van egy ilyen ország. A neve Kohányi Társaság. Kezdjük felépíteni!

  20. Végig olvastam a cikket és elmondanám azoknak az embereknek akik negatív hozzászólást írtak, hogy én Magyarországon élek még és a cikk minden betűje a valóságot tükrözi. Csakis az elvakult Orbán bérencek tudnak azonosulni az Orbán diktatúrával. Természetesen mindenkinek meg lehet a véleménye, de aki Orbán bérenc és tapsol mert azt mondták neki annak azt tanácsolom,kezdjen gondolkozni mi lesz később mert előbb utóbb elfogyunk akiket még lehet sanyargatni és akkor ők következnek, mert a zsarnok a híveit is felfalja.

  21. Tettem bele egy téglát, de még amint látom, több, mint 200 kellene, minimum

  22. Felháborító,ami itt folyik demokrácia keretein belül.A legnevetségesebb a nemzeti konzultációra való hivatkozása a kormánynak ,ez nem a nép megkérdezése,hanem csak hülyének nézése.Az igazi baj az, nincs ma olyan ellenzék aki ezt az országot kivezetné ebből a helyzetből.Régi sérelmem,hogy aki 2 milliót keres havonta az,ne mondja már meg hogy 78 ezerből ,hogyan lehet megélni.Gratulálok annak a 2,7 milliónak aki ,most már tudja ,hogy rossz lóra tett ,de nemlétező nemzeti öntudatból lapítanak.Ha megszűnik az ATV akkor nem is lesz több ellenzéki média ahol egyáltalán tények alapján megkérdőjelezik mind a jobb vagy a bal oldal állításait.Amit a Fidesz művel én az ország szégyenének tartom,főleg nyolc év kritizálás után.A lényeg soha semmi konkrétum,nemzeti lepelbe csomagolva,minden hatáskör 9 évre bebetonozva,ja és a állandó bűnösök keresése.(Sukoró).Miért kell felnőtt embereknek ha törik ha szakad csak az egyik oldal véleményét elfogadni.Az én országomban mindenki oda szavaz ahova szeretne,és ezért nem lesz kirekesztve sehonnan. ui:lehet rosszul látom,de azt vettem észre ebben az országban mindenki irodában szeretne,jó pénzért dolgozni ,igen ám de ha nincs a melós akkor a sok aktakukac mit tesz az asztalára,vagy talán belefullad a saját szemetébe?sok sikert azoknak akik tényleg azon fáradoznak,hogy ennek az országnak jobb legyen,és akiknek szavahihetősége csak egyszer is megkérdőjeleződött lehajtott fejjel távozzon,és többet meg se szólaljon.

  23. En Long Islandon elek…
    Negy szomszedom zsido szarmazasu.Tisztelem,becsulom oket mert rettenetesen joindulatu,szorgalmas,segitokesz emberek.Sokan ugy gondoljak Magyarorszagon(meglehetosen rosszul)hogy minden zsido’ tehetos,gazdag!Hat nekik uzenne’m,marhara nagyot tevednek!A legnagyobb gond az,egyetlen zsido’val sem beszeltek meg eletukben ezek a gyulolettol elvakult emberek vagy besze’ltek es lehet hogy epp a legjobb baratjuk,csak epp nincsenek tisztaban a szarmazasaval…
    Harom hettel ezelott felkeresett az egyik szomszedom Michael(o” is zsido szarmazasu’)es boldogan kozolte,egy het mulva Magyarorszagra utazik,immaron 3.-ik alkalommal.Dicserettel beszelt a magyarokrol,az orszag szepsegerol,a fantasztikus etelekrol stb.Erdeklodott hozzon e nekem valamit hazulrol……En meg csak alltam ott,szegyenkeztem,egett a pofam!Egett a pofam,mert ismerem a jelenlegi magyar politikai helyzetet…
    Most eloszor ereztem ugy,szegyenlem hogy magyar vagyok!:(

  24. Bartus úr és társai antiszemitizmust akarnak kelteni Magyarországon?
    Uraim! Ne játszanak a tűzzel!

  25. Kíváncsi vagyok arra, hogy az Amerikai Népszavánál hogyan értelmezik a szólásszabadságot.

  26. asher alexander

    “galamblelek”!
    -(mondhatom,erdekes egy galamb lehetsz)-
    a zsido peksegek?
    ecceru a dedapameknak volt pekseguk!Ok lattak el kenyerrel,peksutemennyel,4 falut lakoit,Keresztenyeket ba tobbsegeben!!!
    te szegeny szerencsetlen szellemi nincstelen!!te nem tudod mirol mit beszelsz!!!
    Dedapamek-(Vogelkundt-Butti familia)-Lattak el peksutemennyel meg a Grof Szechenyi csaladot is 1845-49 kozt!!soha senkinek nem volt panaszra oka!!a raszorulo cseled csaladoknak INGYEN szallitottak kenyeret,,Tejet,lisztet,stb-stb hetente Ketszer!!
    jelenleg az USA-ban Nagyon nepszeru Baygel-t,es Barhec-t is Ok keszitik!!

  27. Sajnos tele vagyunk “galamblelkűekkel”. Ez a mai Magyarország.
    Én anyukámtól mindig azt hallottam, hogy itt nálunk a kisvárosban, nagyon jól kijöttek a zsidó boltossal és orvossal,meg a többi zsidó emberrel.Dolgosak, kedvesek,tisztességesek voltak. Kölcsönösen tisztelték és szerették egymást.
    Mai napig megrázó tragédiaként emlegeti, amikor 10 éves gyereklányként végignézték, ahogy az orvos 6 hónapos terhes feleségét elviszik a nyilasok.
    Én egyszer tudtam bemenni az Ausvitczi táborba, de iszonyat tragédiaként éltem meg az akkori kirándulást, csak nyeltem a könnyeimet és nem akartam az eszemmel felfogni, hogy ilyen megtörténhetett.Két éve megint arra jártunk, és nekem nem volt erőm bemenni újból, én kinnt vártam meg a barátainkat.
    Mindig azt mondtam, hogy kötelezővé kéne tenni az iskolákba, hogy egyszer minden gyermek szembesüljön a történtekkel.Aztán nekem kellett szembesülni azzal, hogy magyar emberek elmennek erre a helyre és bakancsba,karlendítéssel felvonulnak ott, ahol több százezer embert öltek meg. Tessék mondani, emberek ezek, keresztények ezek, hisznek ezek Istenben? Ezek mondják, ne lopj!Ezek mondják ne ölj! Ezek ülnek be a templomokba imádkozni!?

  28. O.k. De kérjünk kettőt!
    Aztán rájöttem, mégsem lenne jó. Nemcsak ovi harci kedve miatt. Ott maradna a fél család…

    Erről van szó, nem az oviról. Akik őt pajzsra emelik. Akik csak meg akartak szabadulni a nehezen épülő szocializmustól, tovább még nem néztek. Meg azokról (rólunk?), akik ezt hajlamosak vagyunk elfelejteni.

    A cikk csúcs!!!

Írja meg véleményét!

 

Szólj hozzá!

Címkék: kérünk országot Bartus

A bejegyzés trackback címe:

https://fellebezes.blog.hu/api/trackback/id/tr2313803264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása