HTML

Fellebezés

Az egyéb fórumokról érzésem szerint oktalanul kitörölt írásaimat teszem ide. El lehet dönteni, hogy valóban kellett-e törölni ezeket. b

Friss topikok

  • csilla vargáné: ESZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ....... (2024.01.14. 15:28) Megbocsájtás
  • csilla vargáné: ESZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ....... (2024.01.14. 15:27) Lázok Andor levele
  • csilla vargáné: ESZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ....... (2024.01.14. 15:26) Kinek fizetett tizedet...
  • csilla vargáné: ESZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ....... (2024.01.14. 15:25) SemjénZsolt a Szent Pálon
  • csilla vargáné: ESZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ....... (2024.01.14. 15:25) A F~méregetésről

Linkblog

A Hit Gyülekezete Lelkészi Hivatalának közleménye

2019.08.13. 19:59 Báthory Ödönke

 

A Hit Gyülekezete Lelkészi Hivatalának közleménye

A Hit Gyülekezete minden keresztény közösséggel rendezett, evangéliumi alapon álló kapcsolatra törekszik, az esetleges teológiai nézetkülönbségekről függetlenül békességgel és tisztelettel tekintünk rájuk. A Hit Gyülekezete és a Budapesti Autonóm Gyülekezet vezetői közötti kapcsolat rendezésének azonban nem csak szellemi, hanem folyamatosan fennálló teológiai, morális és emberi akadályai is vannak. Az alábbiakban összefoglaljuk a legfőbbeket.

1. A Hit Gyülekezetében 1998-ban bekövetkezett törést és a későbbi autonómos vezetők kiválását nem teológiai viták idézték elő. A lázadók nem is egyházügyi kérdéseket akartak rendezni, végső céljuk a Hit Gyülekezete tönkretétele, vezetőjének, Németh Sándornak börtönbe juttatása, és a Hit Park megszerzése volt. Akadt közöttük olyan, aki meggyőződéssel vallotta, hogy a gyülekezet két éven belül eltűnik a színről. 
Ezért fordultak szembe a vezető lelkésszel, ezért próbáltak elégedetlenséget és lázadást szítani a hívők között, majd ezért vettek részt egy ügyészségi feljelentés előkészítésében. A gyülekezet ellen megindult országos hecckampány során segítségért fordultak a gyülekezettel szemben ellenséges politikai erőkhöz, a médiát pedig a gyülekezet lejáratását célzó hazug információkkal látták el, melyek alapján több tucat lejárató újságcikk született. Tévéműsorokban is megfogalmazták vádjaikat, egyikük – teátrális módon – a kamerák előtt sírva bánta meg, hogy a gyülekezet tagja volt. 
Mindezért a mai napig nem kértek bocsánatot, noha egyetlen hatósági vizsgálat sem állapított meg semmilyen szabálytalanságot, vádaskodásaik tehát objektíve is alaptalannak bizonyultak. Ennek ellenére az autonómos vezetők saját magukat próbálják úgy feltüntetni, mint a gyülekezet vezetőjének áldozatait.

2. Az autonómos vezetők domináns szerepet vállaltak Bartus Lászlónak a Hit Gyülekezetét és vezetőjét rágalmazó “Fesz van” c. könyve megírásában: nem csak ösztönözték a pamflet elkészítésében, de torz vagy hazug információkkal is támogatták a szerzőt, aki a nyilvánosság előtt is deklarálta, hogy fő célja Németh Sándor és a Gyülekezet ellehetetlenítése. Bartus azt akarta, hogy aki elolvassa könyvét, „soha többé ne tegye be a lábát a Hit Gyülekezetébe”. 
Az autonómos vezetők a „Fesz van” című könyvnek álcázott feljelentés miatt sem kértek soha bocsánatot, pedig a gyülekezettel szemben ellenségessé vált csoportok magatartásának ez volt a fő forrása.

3. Az autonómos vezetők akkor sem határolódtak el Bartus Lászlótól, amikor a magyar bíróság jogerősen elítélte őt a Németh Sándort életveszélyesen fenyegető és szidalmazó üzenetei miatt. Akkor sem határolódtak el tőle, amikor a bartusi rágalmak folyományaként a Hit Gyülekezetéről a Magyar Országgyűlés a vádakat be nem igazoló parlamenti vitát rendezett.

4. Keresztény vezetők nem vállalhatnának szellemi, baráti közösséget olyan emberrel, aki – egy külföldi ország megengedőbb jogszabályai mögé bújva – folyamatosan, minősíthetetlen hangnemben, világi embereket is megbotránkoztató módon alázza és gyalázza mindazokat, akik számára ellenszenvesek. Márpedig Bartus László ezt teszi: agresszív propagandájának célkeresztjében ott vannak – pártállásra tekintet nélkül – a hazai politikai élet szereplői éppúgy, mint külföldi országok vezetői, nemzetközi hírű karizmatikus vallási vezetők. 
A Hit Gyülekezete és az autonómos csoport kibékülésének ez önmagában is akadálya, hiszen ezzel közösséget vállalnánk Bartus mélyen Biblia-ellenes tevékenységével.

5. Az autonómos vezetők prédikációikban, tanításaikban számos Biblia-ellenes álláspontot fogalmaztak meg, ám amikor több evangéliumi alapon álló lelkész felhívta figyelmüket a tévelygésre, az önkorrekció helyett arrogáns módon visszautasították a figyelmeztetéseket.

6. A Budapesti Autonóm Gyülekezet vezetői jelenlegi pozíciójukat nem az Úrtól kapták, hanem lázadás által bitorolják azokat. Befolyásuk megőrzéséhez folyamatosan manipulálják csoportjuk tagjait és a kívülállókat.

7. Bartus László a közelmúltban jelentette be, hogy a „Fesz van” című könyv folytatására készül. Mivel Bartus a Budapesti Autonóm Gyülekezet egyik alapítója, emblematikus figurája és az autonómos vezetők testi-lelki jó barátja, a beígért könyvet nehéz másként értelmezni, mint az autonómos vezetők újabb támadását a Hit Gyülekezete ellen. Ami sajnos nem meglepő, hiszen Bartus és barátai az elmúlt 20 év során sem adták tanújelét annak, hogy felhagytak a gyülekezet elleni bomlasztó tevékenységükkel.

A fentiek alapján meg kell állapítanunk, hogy az autonómos vezetők, Piszter Ervin, Takács Ferenc, Görbicz Tamás, valamint Bartus László továbbra is farkasként tevékenykednek, nem lebecsülhető veszélyt jelentve a Hit Gyülekezetére nézve.

A Biblia tanítása szerint „jőnek ti közétek gonosz farkasok, kik nem kedveznek a nyájnak”, az ilyen emberekkel szemben azonban nincs igei alapja a békülésnek. A követendő magatartásra Jézus Krisztus szavai mutatnak rá a hegyi beszédben: „Őrizkedjetek pedig a hamis prófétáktól, akik juhoknak ruhájában jőnek hozzátok, de belől ragadozó farkasok”.

Budapest, 2019. augusztus 13.

A Hit Gyülekezete Lelkészi Hivatala

Hozzászólások
  • András Bóza Örömmel látom, hogy egykori vezetőim gondolatolvasásra is képesek. Esetleg a jövő heti lottószámokat is megmondhatnák nekem.
    • Ferenc Zsarnai Azért mélyebb dolgok ezek!
    • András Bóza Ferenc Zsarnai Na jó, de hogy mit akartak, ez egy eléggé meredek állítás.
    • Ferenc Zsarnai András Bóza Nem virággal jönnek!
    • András Bóza Ferenc Zsarnai Hát nézd Feri, én egyik eseménynél sem tartottam gyertyát. Első személyes emlékem, amikor az ebálhegyi átokkal végigcsépeltük a BAGYosokat. Én akkor még HITesként tettem ezt. 
      Következő emlékem az a Nyílt levél, amitől kinyílt a bicska a
      zsebemben. Annyira egy tahó írás volt, hogy először el se hittem hogy a vezetőim írták. Azt hittem, hogy az ellenség így akarja lejáratni a vezetőket. Megkérdeztem egy diakónust, és ő elismerte a valódiságát. AKkor mentem először az Autonómba, hogy ezért a szemétségért bocsánatot kérjek. Nekem ennyi, meg amiket a Fehér Füzetekben olvashattam. De hogy bárkit börtönbe akartak csukatni, ez eléggé súlyos vád, amit semmi nem támaszt alá. Rágalom.

1 komment

Címkék: közlemény autonóm BPA BAGY

A bejegyzés trackback címe:

https://fellebezes.blog.hu/api/trackback/id/tr7915008192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csilla vargáné 2024.01.14. 15:24:04

ESZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ....35 ezer ft rehab ellátást állapitottak meg ,feleségem közmunkán 60 ezer ftot kap VAGY VARGA ZOLTÁN VADNA SZABADSÁG TÉR 15 30101 6583 számla szám otp 11773346-04028905
süti beállítások módosítása