HTML

Fellebezés

Az egyéb fórumokról érzésem szerint oktalanul kitörölt írásaimat teszem ide. El lehet dönteni, hogy valóban kellett-e törölni ezeket. b

Friss topikok

  • csilla vargáné: ESZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ....... (2024.01.14. 15:28) Megbocsájtás
  • csilla vargáné: ESZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ....... (2024.01.14. 15:27) Lázok Andor levele
  • csilla vargáné: ESZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ....... (2024.01.14. 15:26) Kinek fizetett tizedet...
  • csilla vargáné: ESZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ....... (2024.01.14. 15:25) SemjénZsolt a Szent Pálon
  • csilla vargáné: ESZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ....... (2024.01.14. 15:25) A F~méregetésről

Linkblog

Vita az átkozásról a HIT rádióval

2019.01.29. 08:59 Báthory Ödönke

Áldás vagy átok?
...a döntés most is a te kezedben van

Néhány szempont, hogy az áldást választhasd.

Surjányi Csaba január 27-i prédikációjának összefoglalása:

Az ember, mivel Isten képmása, ezért tud áldani és átkozni, így sokszor az okoz problémát, hogy emberek megátkoztak.

Jakab 3:9-10: „Ezzel – a nyelvünkkel – áldjuk az Istent és Atyát, és ezzel átkozzuk az embereket, akik az Isten hasonlatosságára teremttettek. Ugyanabból a szájból jő ki áldás és átok. Atyámfiai, nem kellene ezeknek így lenni!” Isten használhatja az embert arra, hogy átkot mondjon ki, de kizárólag akkor, ha az Isten tökéletes akaratában van. Az embernek a nyelvét rendszerint áldásmondásra kell használnia. Az emberi átkozódás mögött lázadás, Isten Igéjével szembeni engedetlenség áll. Egy keresztény nem lehet kettősnyelvű. Sajnos ma a gyülekezetekben vannak ilyen emberek. Viszont azért van Isten Igéje, hogy a problémák felszínre kerüljenek és megszabaduljunk tőlük. Akikre jönnek az átkok, azokat szeretnénk felvilágosítani, hogy mire figyeljenek.

Állami tekintély vagy politikai hatalom. Az I. Mózes 9-ben Isten fektette le az államhatalom alapját „De a ti véreteket, amelyben van a ti éltetek, számon kérem; számon kérem minden állattól, azonképpen az embertől, kinek-kinek atyjafiától számon kérem az ember életét. Aki ember-vért ont, annak vére ember által ontassék ki; mert Isten a maga képére teremté az embert.”. Tehát az államhatalom alapvetően Istentől van, viszont a visszaélések (fasizmus, nácizmus, kommunizmus, stb.) nem.

Épp ezért nem mindegy, kik vannak hatalmon, emiatt kell, hogy érdekelje a politika a keresztényeket. I. Timóteus 2:1-2: „Intelek azért mindenekelőtt, hogy tartassanak könyörgések, imádságok, esedezések, hálaadások minden emberekért, királyokért és minden méltóságban levőkért, hogy csendes és nyugodalmas életet éljünk, teljes istenfélelemmel és tisztességgel.” Nemcsak azzal kell foglalkozni, hogy mikor jön el Jézus, hanem azzal is, hogy kiből lesz politikai, állami vezető, akikért rendszeresen imádkozni kell. Nem szabad olyanokat politikai vezetővé tenni, akik Isten Igéjével ellentétes dolgokat (homoszexualitás, abortusz, drogliberalizálás, globalizáció, stb.) támogatnak.

A politikai vezetés alapjaiban határozza meg a polgárok életminőségét. Saul király – például – politikai vezető volt Izraelben, s a fia mondta, hogy az apja bajba vitte az országot. I. Sámuel 14:29: „És monda Jonathán: Atyám bajba vitte az országot;” Saul vallásgyakorlata képmutató is volt, így a politikai döntései egyre nagyobb ellentmondásba kerültek a hitével. Ezzel az egész országot bajba sodorta. Tanulság? Nagyon meg kell vizsgálni a politikai aspiránsok szándékait! Ne folytassunk vallásos struccpolitikát! Nagyon nem mindegy, hogy a politikai vezetők mibe akarják belevinni az országot. I. Királyok 18:17-18: „És mikor meglátta Akháb Illést, monda Akháb néki: Te vagy-é az Izráel megháborítója? Ő pedig monda: Nem én háborítottam meg az Izráelt, hanem te és a te atyád háza, azzal, hogy elhagytátok az Úrnak parancsolatait, és a Baál után jártatok.”

A király bálványimádása az egész országra átkot hozott. Mai bálvány a globalizmus és a homoszexualitás. A mi felelősségünk eldönteni, hogy melyik politikus képvisel olyan értékeket, amelyekkel azonosulni tudunk. Ne a korrupció legyen a középpontban, mivel nincs politikai oldal korrupció nélkül. A mindenkori politikai vezetés messzemenőkig meghatározza az emberek közérzetét. Példabeszéd 14:34: „Az igazság felmagasztalja a nemzetet; a bűn pedig gyalázatára van a népeknek.” A bálványimádás, homoszexualitás, iszlám sokkal nagyobb bűnök, mint a korrupció. János evangélium 7:49 ”De ez a sokaság, amely nem ismeri a törvényt, átkozott!” Itt a szanhedrin, a politikai és vallási vezetés átkozta meg a népet. Ma is beszélnek így politikai vezetők, amikor például azt állítják, hogy a nép nem tudja, mire van szüksége, de Mi tudjuk! Nem szabad, hogy helyettünk döntsenek az ilyen politikusok. Nem kellenek olyan politikai vezetők, akik csak szidnak, lenéznek bennünket, nem kíváncsiak a véleményünkre.

Munkahely. Tisztelni kell a munkaadót. Kolossé 3:22 „Ti szolgák, szót fogadjatok mindenben a ti test szerint való uraitoknak, nem a szemnek szolgálván, mint akik embereknek akarnak tetszeni, hanem szíveteknek egyenességében, félvén az Istent.” A munkavállaló engedelmességgel tartozik a munkaadója felé. A munkaadó dirigál és nem a munkavállaló, ugyanis a munkaadó van tekintélyi pozícióban. Efézus 6:5-7 „Ti szolgák, engedelmesek legyetek a ti test szerint való uraitoknak félelemmel és rettegéssel, szíveteknek egyenességében, mint a Krisztusnak; Nem a szemnek szolgálván, mint akik embereknek akarnak tetszeni, hanem mint Krisztus szolgái, cselekedvén az Istennek akaratját lélekből, Jó akarattal, mint akik az Úrnak szolgálnak és nem embereknek;” Úgy kell a munkánkat végezni, mintha maga az Úr lenne a munkaadónk. A munkaadó minősítheti a munkavállalót. Gondoljuk végig, miként beszél rólunk a főnökünk, vagy mi, miként beszélünk a főnökünkről, munkatársainkról?

Szellemi vezetés. Zsidó 13:17 „Engedelmeskedjetek előljáróitoknak és fogadjatok szót, mert ők vigyáznak lelkeitekre, mint számadók; hogy ezt örömmel míveljék és nem bánkódva, mert ez néktek nem használ.” Nagyon kell figyelni arra, hogy egy gyülekezetvezető ne keseredjen meg. mert az az egész gyülekezetre rányomja a bélyegét. Ne kövessetek olyan embert, aki nem tudja a keserűségét feldolgozni. A dicséretben sem szolgálhat keserű ember.

Ha valaki megkeseredik, az álljon ki a szolgálatból. Egy vezetőnek tudnia kell áldani a gyülekezetét. II. Mózes 22:28 „A bírákat ne szidalmazd, és néped fejedelmét ne átkozd.” Ez Pál apostol világnézetében alapvetés volt. Meg kell térni a vezető(k) szidalmazásából. Aki erre nem hajlandó, az szakadár, akit nem szabad követni.

Egy szakadár nagyon tudja magát sajnáltatni. IV. Mózes 16:3 ”És gyülekezének Mózes ellen és Áron ellen, és mondának nékik: Sokat tulajdonítotok magatoknak, holott az egész gyülekezet, ezek mindnyájan szentek, és közöttök van az Úr: miért emelitek azért fel magatokat az Úr gyülekezete fölé?” Miért mondták ezt Kóré és a többiek? Mert ők akartak vezetők lenni.

16:21 "Váljatok külön e gyülekezettől, hogy megemésszem őket egy szempillantásban.” Isten ezért az egész népet kész lett volna szétégetni. Mi a megoldás? El kell különülni a szakadároktól. 16:26 ”És szóla a gyülekezetnek, mondván: Kérlek, távozzatok el ez istentelen emberek sátorai mellől, és semmit ne illessetek abból, ami az övék, hogy el ne vesszetek az ő bűneik miatt.” Mózes közbenjárására a nép megmenekült és csak a szakadárok pusztultak el. Mi lett a folytatás?

16:41 ”És másnap felzúdula Izráel fiainak egész gyülekezete Mózes ellen és Áron ellen, mondván: Ti öltétek meg az Úrnak népét!” A nép Mózest hibáztatta a lázadók pusztulásáért.

Miért? Azért, mert a szakadárok beszéde hatott rájuk. Következmény? 16:49” És valának, akik megholtak vala e csapás alatt, tizennégy ezer hétszázan; azokon kivül, akik megholtak vala a Kóré dolgáért.” A szakadár ember követése bevisz az őrá szabott ítéletbe.

IV. Mózes 13:4 ”Elküldé azért őket Mózes Párán pusztájából az Úr rendelése szerint; és azok a férfiak mindnyájan főemberek valának Izráel fiai között.” Itt vezetők lettek kiküldve az elfoglalandó föld kikémlelésére, de a vezetők zöme elvesztette a hitét, akik a látható világ tényei alapján alkottak szellemi véleményt. Eredmény?

14:1 ”És felemelé szavát az egész gyülekezet, és síra a nép azon az éjszakán.” Vagyis ennek a tíz embernek a jajgatását vette át több százezer ember. Majd 14:11-12 ”És monda az Úr Mózesnek: Meddig gyaláz engemet ez a nép? Meddig nem hisznek nékem, mind ama csudatételeim mellett sem, amelyeket cselekedtem közöttök? Megverem őket döghalállal, és elvesztem őket; téged pedig nagy néppé teszlek, és ő nálánál erősebbé.”

Néhány rossz beszédű vezető miatt érte csapás a népet. A vezetők hitetlen, lázadó beszédét el kellett volna vetniük, de ők hittek nekik. A szellemi vezetők vagy áldást, vagy átkot jelentenek a gyülekezet tagjai számára.

Forrás: https://www.facebook.com/hitmiskolc/posts/1926283594151204?__tn__=K-R

A képen a következők lehetnek: 1 személy, állás
Hozzászólások
Friderika Willyams sajnos a szelemi vezeto mijat miert kel atkozot leni egy artatlan enbernek mas levit meg ini ami ot ileti it igasagtalansag van akor isten miert engete at egy gonosz enber atkat egy jo enbere
Kezelés
TetszikTovábbi reakciók megjelenítése
Válasz19 órája
Hit Hírek Nincs ebben semmi igazságtalanság. Mindenki szabadon döntheti el kit követ, a helyes döntéshez Isten minden segítséget megad.
2
Kezelés
TetszikTovábbi reakciók megjelenítése
Válasz19 órája
Sándor Hajdu Akit Isten áld azt nem lehet megátkozni. Ok nélkül nem száll az emberre az átok.
2
Kezelés
TetszikTovábbi reakciók megjelenítése
Válasz14 órája
Hit Hírek Igazad van...
...vagy még sem?Tovább
1
Kezelés
TetszikTovábbi reakciók megjelenítése
Válasz13 órája
András Bóza Hit Hírek A nyelvek ostora ellen, az még oké. De hogy valaki elevenen szálljon a pokolra, hát az már túl van minden határon. Jézus az ilyesmi lelkületre mondta hogy nem tudjátok milyen lélek van bennetek.
1
Kezelés
TetszikTovábbi reakciók megjelenítése
Válasz13 órája
Hit Hírek Ez szerinted nincs benne a bibliában?
Kezelés
TetszikTovábbi reakciók megjelenítése
Válasz11 órája
András Bóza Hit Hírek dehogynem. Pont azért merészeltem utalni rá.
Kezelés
TetszikTovábbi reakciók megjelenítése
Válasz11 órája
András Bóza Hit Hírek Nos, kicsit bővebben: Az általam hivatkozott esetben az történt, hogy Mózes és Kóré között kellett döntenie Istennek, és erről a döntéséről nyilvánvaló jelet adni. Ez a nyilvánvaló jel volt az, hogy nem szokásos módon vesznek el, hanem a föld megnyílik alattuk. (4Móz 16). Tehát nem arról volt szó, hogy Mózes begorombult az ellene szólókra, hanem hogy valóban kizárólagos felhatalmazással vezeti a népet. Ha valaki erre hivatkozva imádkozik bárkit is a pokolra, akkor illik az egész környezetet is említeni.
28. Akkor monda Mózes: Ebből tudjátok meg, hogy az Úr küldött engemet, hogy cselekedjem mind e dolgokat, hogy nem magamtól indultam:
29. Ha úgy halnak meg ezek, a mint meghal minden más ember, és ha minden más ember büntetése szerint büntettetnek meg ezek: akkor nem az Úr küldött engemet.
30. Ha pedig az Úr valami új dolgot cselekszik, és a föld megnyitja az ő száját, és elnyeli őket, és mindazt, a mi az övék, és elevenen szállanak alá pokolba: akkor megismeritek, hogy gyalázták ezek az emberek az Urat.
31. És lőn, a mint elvégezé mind e beszédeket, meghasada a föld alattok.
Látod? Mózes bevállalta a saját kockázatát. Ha természetes módon halnak meg ezek, akkor nem az Úr küldötte. Vajon ezt is vállalja az eképpen átkozódó, vagy csak szeretné hogy az ellenségei meghalnának már végre?
Kezelés
TetszikTovábbi reakciók megjelenítése
Válasz1 p.

Szólj hozzá!

Címkék: átkozás elevenen pokolra Kóré HIT rádió

A bejegyzés trackback címe:

https://fellebezes.blog.hu/api/trackback/id/tr814595312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása