HTML

Fellebezés

Az egyéb fórumokról érzésem szerint oktalanul kitörölt írásaimat teszem ide. El lehet dönteni, hogy valóban kellett-e törölni ezeket. b

Friss topikok

  • csilla vargáné: ESZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ....... (2024.01.14. 15:28) Megbocsájtás
  • csilla vargáné: ESZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ....... (2024.01.14. 15:27) Lázok Andor levele
  • csilla vargáné: ESZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ....... (2024.01.14. 15:26) Kinek fizetett tizedet...
  • csilla vargáné: ESZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ....... (2024.01.14. 15:25) SemjénZsolt a Szent Pálon
  • csilla vargáné: ESZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ....... (2024.01.14. 15:25) A F~méregetésről

Linkblog

Ballai levele -2

2019.07.29. 17:36 Báthory Ödönke

egri istván Creative Commons License 2006-08-15 15:15:39  26997

Na, itt az inkriminált levélváltás kicsit bővebben és időrendi sorrendben:

 

Vidám Vasárnap, Magyar atv, 2003.október 5, Németh Sándor (az adásban elhangzottak átirata):

 

 

 

„Ezelőtt egy hete felolvastam egy levelet, amellyel kapcsolatosan több észrevétel is érkezett. Tehát ez a levél azt tartalmazta, hogy néhány évvel ezelőtt egy személy kiköltözött Torontóba, és többen fölkeresték, hogy alaptalan vádakat, rágalmakat fogalmazzon meg személyemmel és a Hit Gyülekezetével kapcsolatosan, és ebből a szándékból, befolyásolásból születtek cikkek például, vagy műsorok a Vasárnapi Újságban, és ezen kívül még egy MALÉV alkalmazottja, egy légikisasszony felkereste Torontóban a levélírót és próbálta kifaggatni mindezekről a dolgokról, illetve a gyülekezettel kapcsolatos dolgokról. Többen rá akarták beszélni hogy könyvet is írjon és ezzel kapcsolatosan írja a levélíró, hogy "lehidalt".

 

De jöttek még más levelek is, például B. Attila újra írt egy levelet. A múlt heti kanadai levélíró viszontválasza így szól: Nagyon örülök annak, hogy a Hit Gyülekezete válaszolt Megváltozott bennem minden ennek hatására - írja B. Attila -, ugyanakkor a bocsánatkérésem bizonyos személyekben nagyon erős gyulölködést és szitkoz[ód]ást váltott ki - tehát nagy nyomás alá került.

 

Egy másik levelet is kaptunk Torontóból, így szól ez a levél - azért is olvasom fel, mert nagyon érdekes kulisszatitkokra világít[anak] rá a Vidám Vasárnap istentiszteletének a hátterével kapcsolatosan ezek az észrevételek, levelek tehát: Elnézést a hitgyülekezetesektől. Én és egy másik haverom az index levelező fórumba másoltunk "fesz van" és "bpa.hu" néven olyan anyagmennyiséget amely titeket idegesített. Van vagy 600 gépünk. Amikor láttam, hogy a haverom nyomja a fejmosást a Hit ellen, megkérdeztem, beszállhatok-e én is. Megengedte. Így kerültem kapcsolatba a megbízóval, aki azt hitte, a haverommal levelezik. Megtudtam, hogy E. István a neve. 
Azt kérte, hogy tegyek neki szívességeket mert sok gépem van és messze vagyok
 - Kanadában - nem lehet azonosítani. Azt írta, hogy képeket és szövegeket kellene betenni ide az indexbe. Megkérdeztem, miért. Azt mondta, ő régóta járatos errefelé, és az ellenség, a Hit Gyülekezete elmebeteg. Egy idő után már nem bírta a lelkem a nyomást és ki kellet írnom magamból. K. Zoltán, Toronto.

 

Ezzel kapcsolatosan el szeretném mondani, hogy nyáron ennek az akciónak az lett az eredménye, hogy nyár folyamán érkezett hozzánk 62000 obszcén elektronikus levél, amely napokra megbénította a számítógéprendszerünket. 
Tehát kiderült, hogy Budapestről szervezték ezt az akciót, és azt mutatja, amit már régóta sejtettem, hogy a vallásos irigységnél pusztítóbb erő nincsen. Tehát ahogy vallásos embereket elkap az irigység, félelem, hogy esetleg másutt jobban mennek a dolgok, és olyan negatív, romboló, pusztító magatartásra ragadtatják el magukat, hogy képesek egy ilyen szervezett csoportot létrehozni, szervezett akciókat szervezni, hogy megzavarják az istentiszteletünket. De hála Istennek, a vidám vasárnapi istentiszteletünk továbbra is halad előre. 
Egyébként a levélíró nem hívő, őt csak felhasználták eszközként. Szeretett volna valamilyen balhéban benne lenni, és így bérelték föl, mert 600 gépük volt és hát a 62000 obszcén elektronikus levelet mi megkaptuk, és nagyon nehéz helyzetbe hoztak ezáltal bennünket.

 

De köszönjük szépen a felvilágosítást és természetesen megbocsátjuk, de nyilvánvalóan az uszítókkal és a megrendelőkkel kapcsolatosan még várjuk, hogy ők is magukba szálljanak és abbahagyják az ebbéli tevékenységüket.”

 

 

 

 

 

E. I. válasza még aznap faxon a VIVA szerkesztőségének:

 

 

 

Tisztelt Németh Sándor,

 

 

 

Megdöbbenéssel hallottam a mai (október 5-i) Vidám Vasárnap c. közvetítés elején felolvasott levelet, mely egy E. István nevű személyt azzal vádol, hogy obszcén képek továbbítására és egyéb törvénybe ütköző cselekedetek végrehajtására bujtotta fel Kanadában B. Attilát és barátait. Tekintettel arra, hogy a levél az Index-fórumon leírtakra is hivatkozott, felismertem, hogy E. István alatt személyemet érted.

 

 

 

Szeretném mindenekelőtt leszögezni, hogy B. Attila és barátai velem kapcsolatos, általad felolvasott információi kimerítik a szemenszedett hazugság erkölcsi, a rágalmazás és a személyhez fűződő jogok megsértésének jogi kategóriáit.

 

 

 

Arról is tájékoztatni kívánlak, hogy sem én, sem pedig a baráti körömbe tartozó egyetlen ember nem tette azt, amivel B. Attila és társai vádolnak.

 

 

 

Arra, hogy milyen e-maileket küldtem és kinek, ebben a formában nem kívánok kitérni, hiszen a különböző Internet-szolgáltatóknál megfelelő eljárás keretében minden visszakereshető, s ezek egyértelműen bizonyítják személyem megrágalmazásának tényét.

 

 

 

Fel kívánom hívni a figyelmedet arra az igére, ami a súlyos bűnök esetében ajánlott eljárás Isten emberei számára:

 

 

 

5 Móz. 13.12

 

„Ha valamelyikben a te városaid közül, a melyeket az Úr, a te Istened ád néked, hogy ott lakjál, ezt hallod mondani:

 

Emberek jöttek ki közüled, istentelenségnek fiai, és elfordítják városuk lakosait, mondván: Nosza, menjünk és tiszteljünk idegen isteneket, a kiket nem ismertetek:

 

Akkor keress, kutass és szorgalmatosan tudakozódjál, és ha igaz, és bizonyos a dolog, és megtörtént az efféle útálatosság közötted:

 

Hányd kard élére annak a városnak lakosait; áldozd fel azt mindenestől, a mi benne van; a barmát is kard élére hányd.”

 

 

 

A levél felolvasása számomra azt valószínűsíti, hogy sem a keresés, sem a kutatás, sem pedig a szorgalmatos tudakozódás, vagyis a bizonyítási eljárás nem előzte meg a levél általad való felolvasását, ami Magyarország legnagyobb pünkösdi-karizmatikus gyülekezete vezetőjétől, aki egy ország nyilvánossága előtt felolvas egy levelet, elvárható lett volna.

 

 

 

Ezért én a magam részéről megbocsátok és elengedem minden résztvevőnek az elkövetett bűnt és jelzem, hogy mindannyiunk bírája Isten, aki meg fogja ítélni mindnyájunk cselekedeteit, de felkérlek arra, hogy a következő Vidám Vasárnapban olvasd fel ezt a levelet is, hogy a nézők és hallgatók maguk dönthessék el, hogy kinek higgyenek.

 

 

 

Bp. 2003. október 5-én. Tisztelettel:

 

 

 

(Egri István)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

E-mail válasz, 2003. október 6-án:

 

 

 

T. Egri István!

Németh Sándor Vezetőlelkész megbízásából én válaszolok a Hit Gyülekezetéhez
2003 október 5 ? én Öntől érkezett FAX- ra.

A Vidám Vasárnap televíziós közvetítésen felolvasott levélrészlet K. Zoltán hozzánk megküldött ? B.A. Szilárd által szintén megküldött - elektronikus leveléből lett idézve, amelyet a szerző az Index Internetes Fórumára is kihelyezett.
Ebben megszólította a Hit Gyülekezetéhez tartozó hívőket és sajátos stílusában bocsánatot kért azért, hogy a vfo nick néven ei aláírást használó 407 3004 budapesti telefonszámmal rendelkező István nevű személy megbízásából nagy mennyiségű idegesítő anyagot helyezett el az Interneten egy Csaba nevű barátjával együtt. Ezen állítást két másik tanú is tudja igazolni.
Németh Sándor a gyülekezethez érkezett levelekből részleteket idézett, melyekben nem ejtette ki az Egri István nevet, de az illető személyére vonatkozó durva részleteket sem.

Amennyiben B. A. Szilárd illetve a Kerényi Zoltán levelében foglaltak az Ön számára a ?szemenszedett hazugság erkölcsi, a rágalmazás és a személyhez fűződő jogok megsértésének jogi kategóriáit? jelentik, úgy azokat a levélírókkal kellene tisztáznia.

Kérjük a fentiek szíves tudomásulvételét.

 

 

 

Szekeres György

Budapest, 2003-10-06

 

 

 

 

 

Egri István válasza Szekeres Györgynek faxon:

 

 

 

Igen tisztelt Szekeres úr,                                                          Bp.2003.október 6.

Megkaptam az emailt, melyben azt javasolja, hogy a Vidám Vasárnap c. műsorban okt. 5-én felolvasott levél állításainak valótlanságaival kapcsolatban forduljak azok íróihoz. Ezt a megfelelő módon meg is fogom tenni, de engedje meg, hogy Önnel is tudassam, hogy a levél felolvasásának ténye, továbbá az, hogy azt Magyarország legnagyobb pünkösdi-karizmatikus egyházának vezetője olvasta fel, a Hit Gyülekezete tagjaiban és a TV-nézőkben egyaránt azt a képet sugallja, hogy a felolvasott írásmű a valóságnak megfelel és annak tartalma hiteles, tekintettel arra, hogy a Hit Gyülekezete vezető lelkésze olvasta fel azt és nem tett utalást arra, hogy az írás valóságtartalma kérdéses lehet. Az ilyen magatartás egy közszereplő esetében mindig azt jelenti, hogy az illető közszereplő, jelen esetben Németh Sándor úr, amennyiben kategorikusan nem jelzi a levél tartalmáról való véleményét, egyetért annak tartalmával. A szövegkörnyezet és a jelenlévő nézők reakciói is ezt látszottak alátámasztani.

Engedje meg, hogy arra is felhívjam a figyelmét, hogy az elektronikus levelek könnyebben hamisíthatóak, mint az írott levelek, ezért azok felolvasása előtt nemcsak külföldről e-maileket író és telefonáló személyek nyilatkozatait kell tanúbizonyságként figyelembe venni, hanem azokét is, akit, ill. akiket a szóban forgó "írásművek" hátrányos megvilágításba helyeznek. Ez nem történt meg, mivel a levelekről én is csak a TV-adás nézése közben értesültem, vagyis érintettként a felolvasás előtt Önök engem nem kerestek meg.

Ezért Németh Sándort és azokat a személyeket terheli a felelősség, akik látszólag sem jogi, sem pedig bibliai jártassággal nem rendelkeznek az ilyen ügyek valóságtartalmának kiderítése területén.

Ha megengedi, itt is megismétlem azt a bibliai idézetet, ami egy keresztény felekezetben a kérdéses ügyek bizonyítási eljárása vonatkozásában elvárható lenne:

5 Móz. 13.12

„Ha valamelyikben a te városaid közül, a melyeket az Úr, a te Istened ád néked, hogy ott lakjál, ezt hallod mondani: Emberek jöttek ki közüled, istentelenségnek fiai, és elfordítják városuk lakosait, mondván: Nosza, menjünk és tiszteljünk idegen isteneket, a kiket nem ismertetek: Akkor keress, kutass és szorgalmatosan tudakozódjál, és ha igaz, és bizonyos a dolog, és megtörtént az efféle útálatosság közötted: Hányd kard élére annak a városnak lakosait; áldozd fel azt mindenestől, a mi benne van; a barmát is kard élére hányd.”

Ezért engedelmével, továbbra is ragaszkodom ahhoz, hogy az október 5-én faxon és e-mailben Németh Sándornak írt levelemet, az Ön arra adott válaszát, továbbá jelen levelemet Németh úr a következő műsorban olvassa fel, mivel eddig bizonyítási eljárás híján egyedül a nyilvánosság kontrollja képes csak az ügyet a megfelelő mederbe terelni.

 

Tisztelettel: Egri István

forrás: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=57890142&t=9103733

Szólj hozzá!

Címkék: egri Ballai

A bejegyzés trackback címe:

https://fellebezes.blog.hu/api/trackback/id/tr6114985534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása